perustiedot

NIMI:

ROTU:

SUKUPUOLI:

SYNTYMÄAIKA:

SÄKÄKORKEUS:

VÄRI:

KASVATTAJA:

OMISTAJA:

KOTITALLI:

KOULUTUSTASO: 

PAINOITUSLAJI:

Viaton Suomipoika
suomenhevonen
ori
02.06.2014, 8v
157cm
voikko suomenkirjava

Julia Luoti (VRL-11303)
VRL-12636
Hevoskeskus Sirppi

Helppo A, 100cm
yleispainotteinen

pääkuva © Julia VRL-11303 & Inna VRL-05322

luonne

press to zoom
1/1

hevonen © Inna VRL-05322

Viaton Suomipoika, tutummin Sauli on yksi komeimpia ja upeimpia hevosia mihin olen ikinä törmännyt. Se on todella lempeä ja herttainen, ainakin sitten kun yhteiset pelisäännöt on säädetty, muttei se vieraidenkaan käsissä mikään hurjimus ole. Sauli pitää aina puolensa, niin hevosia, kuin ilkeitäkin ihmisiä kohtaan, muttei ole mikään pomottaja, vain oman arvonsa tunteva.

Hoitohetket Saulin kanssa on aina hyväntuulisia ja iloa täynnä. Sauli tykkää huomiosta, eikä ole turhan sähläkään tutustumisen jälkeen. Sauli tykkää halihetkistä ja tykkääkin antaa ihmisille pusuja, joka on ihanaa niin kauan, kuin korva tai nenä ei päädy orin hampaiden väliin. Helposti asiat kuitenkin päätyvät orin hampaisiin, kuten esimerkiksi silloin kun olin oria koeratsastamassa. Sauli nappasi nutturastani kiinni, onneksi ihan nätisti vain, mutta ainakin heti opin olemaan tarkkana oripojan suun kanssa. 

 

Vaikka Sauli on todella simppeli hoidettava, sen varustamiseen pitää aina varata hyvät hermot ja rauhallisen asenteen. Suitsiessa laittaa ensin hampaat tanaan ja nostaa vaalean päänsä taivaisiin, kun taas satulavyötä laittaessa pullistelee oikein antaumuksella. Lempeällä käsittelyllä varusteet saa kuitenkin orille puettua. 

 

Ratsuna Sauli on miellyttävä, ainakin niin kauan kuin keskitytään kouluratsastukseen. Ori on todella kevyt ja herkkä, parhaimmillaan meno tuntuu ihan tanssilta. Heti ensimmäinen kerta orin kyydissä tuntui uskomattomalle, mutta mitä paremmin oriin tutustuu, sitä uskomattomammalle se vain alkaa tuntua. 

 

Ei Sauli esteilläkään mikään mahdoton ole, muttei ehdottomasti kokemattomien ratsastettavissa. Sauli tulee aika vahvaksi ja nopeaksi, jolloin ihan pikkupidätteet eivät todellakaan mene perille. Kunhan jokaisen pidätteen läpimenosta ei ole turhan nipottava, pärjää orin kanssa hyvin, Sauli kuitenkin tietää esteillä mitä se tekee, vaikka meno olisikin vähän turhan vauhdikasta.