top of page

© Anne L. 

JB Start at Tangier "Sitrus"

suomalainen puoliverinen, tamma

s. 10.04.2018, 9v

ruunikko, 170cm

VH18-031-0173#PKK2713

om. Sofie Blomgren / VRL-12636

kasv. Järnby

Taso tällä hetkellä: Intermediate I, 100cm

Tavoitetaso: Intermediate I, 100cm

Meriitit: ei meriittejä

Kotitalli: Runiac

JB Start at Tangier, tutmmin Sitrus oli todellakin jotain kymmenen kertaa mahtavampaa, mitä seitsemäntoista vuotta täyttänyt Sofie oli kuvitellut. Hän tiesi kyllä vanhempien ostaneen hänelle hevosen ponivuosien päätyttyä, mutta ajatteli että trailerista kävelisi joku tylsä ja vanha opetusmestari, mutta sitten sieltä asteli mitä kaunein olento, jonka Sofie on ikinä nähnyt, herkkä, nuori ja todella kapasiteetikas Sitrus. 

Sitrus on todella kaunis ja ilmeikäs tamma, jolta löytyy kokoa ja liikettä. Tamma on vielä nuori, mutta sillä on ratsukoulutuksen aloituksesta asti treenattu tavoitteellisesti ja kilpaura on aloitettu heti. Käsitellessä Sitrus on säpäkkä, mutta peruskiltti. Se ei ole liian tammamainen, tykkää rapsutuksista ja luottamuksen voittamisen jälkeen se on todella luotettava kaveri. Varustaessa tamma saattaa näyttää hieman hapanta naamaa, muttei rupea vastustelemaan, vaan antaa laittaa kaikki vermeet päälle ongelmitta. 

Ratsuna Sitrus on todella laadukas, nopea oppimaan ja suuriliikkeinen. Tamma on herkkä ja alkaa helposti kyttäilemään, jos sitä ei laita kunnolla töihin ja jää vain matkustelemaan. Sitruksen kanssa saa siis tehdä kokoajan töitä ja tammalta pitääkin vaatia aina parasta mahdollista suoritusta. Sitrus liikkuu eteenpäin omalla moottorilla ja kuumuessaan moottoriin tuleekin kunnon turbovaihde. Sitrus ei kuitenkaan harrasta turhaa keulimista tai pukittelua, säpsyilyjä ja sivuloikkia kuitenkin niidenkin edestä. 

Sukutaulu

iii. Greyjoy Holmes

hann, rnkm, 160cm

iie. Rachcliff Ramira

hann, rt, 168cm

iei. Wister Nevermind

trak, mrn, 168cm

iee. Ketun Idette

trak, rn, 164cm

eii. Nevermor Rockafella Eton

-

eie. Amarn Sirin

-

eei. Sentinel Prime

KRJ-I

eee. Chinese Blues HA

-

ii. Ghost of Dawn

hann, rnkm, 169cm

ie. Idety

trak, mrn, 166cm

PP-MVA, PKK-V, YLA3

ei. Rachcliff Scorpio

hann, rt, 172cm

ee. Samba Exotica HA

hann, m, 168cm

i. JB Dewpoint

fwb, trn, 167cm

e. Summer Swing HA

hann, vrn, 169cm

Omistaja

Sitruksen omistaa 19-vuotias Sofie Blomgren, jonka vanhemmat ostivat tamman tälle ponivuosien loputtua. Entisellä ponillaan, nykyään jo 20-vuotiaalla Kisulla Sofie kilpaili poniluokissa Helppo A tasolle saakka ja nyt Sitruksen kanssa olisi tarkoitus lähteä siitä nostamaan tasoa vähitellen. Sofien valmentajana toimii Mirella Virtala, joka myös kouluttaa Sitrusta eteenpäin ja kilpailee tämän kanssa korkeammalla tasolla. Mirella ratsastaa Sitrusta kaksi kertaa viikossa ainakin toistaiseksi. 

 

Sofie on päättäväinen ja luonnostaan hyväryhtinen nuori kouluratsastaja, jonka haaveena on tulla ammattiratsastajaksi. Sofielta löytyy pituutta 168cm ja hän on rakenteeltaan hoikka. Tytön pitkät vaaleat hiukset ovat tavallisesti korkealla ponihännällä tai hieman sotkuisella nutturalla. Sofie on luonteeltaan jämpti, hänellä on vahvat omat mielipiteet ja hän pitää todella suuressa arvossa kaikkien eläinten ystävällistä ja kunnioittavaa käsittelyä. Sofie saattaa ihmisseurassa aluksi vaikuttaa hieman hiljaiselta, mutta kunhan häneen tutustuu paremmin, on tyttö todella ystävällinen ja nauravainen. 
 

bottom of page