Virallinen nimi

Syntymäaika

Rotu

Painotus

Omistaja

Saturnino The Immortal

01.07.2019, 0v

hollanninpuoliverinen

koulupainotteinen

Sussu VRL-12636

Rekisterinumero

Sukupuoli

Säkäkorkeus, väri

Koulutustaso

Kasvattaja

VH-

ori

170cm, ruunivoikko

koulutetaan

Sussu VRL-12636

Saturnino The Immortal, tutummin Nino on todella herkkä ja reaktiivinen ori, jonka ajatuksenjuoksussa on välillä mahdotonta pysyä mukana. Nino reagoi kaikkeen salamaakin nopeammin ja yleensä sen reaktiot ovat melko liioiteltua. Jos jossain on jotakin jännittävää, on ori hetkessä viilettämässä pisin peltoja karkuun. No, mitä muutakaan sitä olisi voinutkaan odottaa, kun yhdisti paholaistamman ja säpsyilevän orin? Onneksi Ninolla on edes sen verran järkeä päässä, että se palaa järkytyksestä toivuttuaan itse takaisin ihmisen luokse.

Hoitaessa Nino on todella kiltti, eikä se halua ihmiselle mitään pahaa, mutta nopeat on reaktiot karsinassakin. Jos tallissa on vähänkään härdelliä, kannattaa karsinassa olla aika tarkkana, tai suosiolla hoitaa Nino käytävällä tai edes kiinni sidottuna. Nino kääntyilee välillä todellakin nopeasti kuullessaan jotain, jolloin ihminen voi vahingossa jäädä jalkoihin. Kunhan orin kanssa on tarkkana, ei hoitotoimenpiteissä ole mitään ongelmaa. Nino antaa kiltisti hoitaa ja harjata, se nostaa jalat ylös pyynnöstä ja harjaa selvittäessä se laskee kiltisti päänsä, kunhan lähettyvillä ei ole mitään liian jännittävää. Taluttaessa Ninon kanssa pitää olla vielä tarkempi, sillä se osaa rykäistä eteen tai taakse, ja lujaa muuten rykäiseekin. Yleensä ori pysähtyy siinä vaiheessa, kun narun mitta loppuu, mutta suurempien järkytysten osuessa kohdalle se pääsee helposti irti, jos narulla ei ole tarpeeksi mittaa. Pidemmillä kävelylenkeillä käytetään siis aina juoksutusliinaa, tarhaan Ninon sentään saa vietyä normaalilla riimunnarulla. 

Ratsuna Ninosta löytyy herkkyyttä ja liikettä, parhaimmillaan se suorastaan tanssii ratsastajansa alla. Vaikka ori on todellinen kyttääjä ja jännittäjä, löytää se työskennellessä jonkinlaisen zen-tilan. Toki Ninollakin on huonoja päiviä, jolloin keskittymienn on ihan jossain muussa kuin työnteossa, mutta pääsääntöisesti Nino on osaavalle ratsastajalle todella miellyttävä treenikaveri. Nino liikkuu luonnostaan hienosti ryhdissä ja siltä löytyy uskomaton kokoamiskapasiteetti. Ninon suuret liikkeet eivät kuitenkaan ole kovinkaan ratsastajaystävälliset, vaan siellä tarvitsee kunnolla lihaksia, jos tahtoo pysyä menossa mukana. Nino ei harrasta keulimista tai pukittelua, mutta säikähtäessään se suorittaa todella ketterästi 180 asteen käännöksen tai valtaisan loikan sivulle. Kunhan Ninon kyydissä on hereillä ja valmiina tarpeen vaatiessa tarrautumaan satulan etukaareen kiinni, ei ole hätää. 

Maastoratsuna Nino ei ole mikään maailman mukavin. Se kyllä lähtee kotipihasta kohti tuntematonta rohkeasti, mutta heti jos eteen tulee jotain jännää, menee pupu pöksyyn. Parhaiten maastoilu Ninon kanssa sujuu, kun mukana on rohkea maastokaveri näyttämässä mallia. Reippaankin kaverin seurassa Nino toki säpsyilee ja kyttäilee, mutta ei yritä poistua paikalta ja jopa rentoutuu paikoitellen. Maastossa laukkaamista Ninon kanssa ei kuitenkaan harrasteta, koska kovasta vauhdista äkillinen sivuloikka voisi aiheuttaa komean ilmalennon kohti maata vielä helpommin kuin kotikentällä. 

Sukutaulu

i. Glory Sceptre

kwpn, voikko, 170cm

e. Ambrosia v.d. Extravaganza

kwpn, mustankimo, 168cm

ii. Guard of the Crown

kwpn, voikko, 170cm

ie. Golden Day

kwpn, ruunikko, 168cm

ei. Donatien v.d. Extravaganza

kwpn, musta, 172cm

ee. Aeris v.d. Extravaganza

kwpn, mustankimo, 165cm

iii. Kingdom Maker

kwpn, rautias, 170cm

iie. Dawn Glimmer

kwpn, voikko, 164cm

iei. Dear Night

kwpn, musta, 170cm

iee. Silver Speed

kwpn, ruunikko, 165cm

eii. Denard I

kwpn, musta, 174cm

eie. Amelié van Prism

kwpn, tummanruunikko, 168cm

eei. Di Inferi

kwpn, ruunikonkimo, 171cm

eee. Annabelle v.d. Extravaganza

kwpn, mustankimo, 170cm

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now