Kheops on muuttanut! 

Uudet sivut täällä, sama omistaja

Kuva © Heidi J. 2017

Kheops "Kerttu, Keppi, Kepakko, Keo, Kepu" - s. 05.10.2015, 13v

trakehner, ori - mustankirjava - säkää 167cm

koulutettu vaativa A, 120cm, CIC3 - kenttäpainotteinen

VH16-021-0224 

tuoja. Chelmsford - om. Lydia Tuuliluoto (Sussu VRL-12636)

Asuu Yläkokossa 28.02.2017 eteenpäin!

Tie Tähtiin 2018 finaali
Tie Tähtiin 2018 finaali

Kuva suurenee klikkaamalla! © omistaja

press to zoom

Pähkinänkuoressa Kheops on veikeä ja energinen ilmestys, jonka ilmeikkäästä katseesta ei ikinä pystyisi arvaamaan sen tuhoisia ajatuksia. Jos ei oria paremmin tuntisi, voisi tyytyväisenä kävellä sen asettamaan ansaan ja katua sitä hetken päästä. Keo tykkää keksiä omasta mielestään hauskoja juttuja ihmisten pään menoksi - ihan kuin elämä ei olisi jo tarpeeksi vaikeaa. Liian usein tekisi mieli repiä hiukset päästä ja luovuttaa homma jollekin toiselle.


                  Saadessaan huijattua ihmisparan, joka tarhasta hakuun on määrätty, juoksemaan perässään ja yrittämään saamaan edes jotain otetta jostain karvatupsusta, Keo iloisesti heittelee ilopukkeja ja pomppii hullun lailla. Kaiken kukkuraksi ori nauttii vielä enemmän saadessaan tehdä tämän vesisateessa – mitä enemmän mutaa, sen parempi ! Keo saattaa kuulostaa hullulta kakaralta, jonka pää on pahasti vinksallaan, mutta toivoa on vielä. Painajainen hellittää, kun ori saadaan tallin lämpöön; hoidettaessa Keo on oikea halinalle, ja malttaa seistä erittäin nätisti paikallaan. Kengittäjän kanssa ori saattaa joskus olla hieman hankala, mutta eläinlääkärin harvat käynnit onnistuvat ilman suuria ongelmia.


                  Varusteet ovat helpot laittaa, ja Keo lähtee ihan mielellään työntekoon. Ori on sen verran luonnonlapsi, että viihtyy enemmän kentällä kuin maneesissa. Yleensä maneesissa kuuluvat äänet saavat orin hermostumaan, ja siitä ei välttämättä seuraa mitään hyvää. Koulupuoli taittuu orilta ongelmitta – Keo on erittäin näyttävä ja sen askellus on mukavaa. Tylsistyessään se saattaa alkaa tuittuilla, jolloin ratsastajan selässäpysymiskyky on koetuksella. Esteillä oria saa pidellä ihan reilulla kädellä. Mitä enemmän puomit nousevat, sitä enemmän se innostuu. Vaikka Keolle tulee usein tuli hännän alle, se silti hoitaa hommansa ja selviää puhtaasti esteen yli haastavassakin tilanteessa. Maastossa, eritoten maastoesteillä, ori on innoissaan. Maastoesteillä Keolla on enemmän järkeä päässä, eikä se kaahota ihan tuhatta ja sataa eteenpäin. Tässä tilanteessa ori luottaa eniten ratsastajaansa ja siihen, että kyseinen ihminen tietää, mitä ollaan tekemässä.

Luonne © VRL-11523

SUKUTAULU & JÄLKELÄISET

02.01.2016 - trak-o. Bertram - emä Bijou Toujours

s. 01.07.2016  -  trak-o. Chelmsford T'Challa  -  emä Tasmany

s. 05.03.2017  -  fwb-o. Khafren  -  emä Crushcrushcrush xx

s. 05.01.2019 - awb-o. Kharon de Winter - emä Steady As She Goes