NIMI

ROTU

SUKUPUOLI

SÄKÄKORKEUS

VÄRI

PAINOITUSLAJI

Khafren "Kelmi"

suomalainen puoliverinen

ori

166cm

ruunikonkirjava

kenttäpainotteinen

SYNTYMÄAIKA

REKISTERINUMERO

IKÄÄNTYMINEN

KASVATTAJA

OMISTAJA

KOULUTUSTASO

05.03.2017, 5v

tulossa

toistaiseksi satunnainen

VRL-12636

Lydia Tuuliluoto / VRL-12636

Helppo B, 80cm (koulutetaan)

"Myydään 3v kenttäratojen lupaus fwb-o Khafren. Tämä hiomaton timantti odottaa ostajaansa. Näyttävät liikkeet, ratsukoulutus aloitettu, asiallinen käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa. 

e. Crushcrushcrush xx - i. Kheops" 

Kun Lydia näki Kelmin myynti-ilmoituksen netissä, alkoi siitä kunnon tahtojen taisto. Lydialla on jo kolme hevosta, knabstruptamma ja tämän varsa, sekä kahdeksanvuotias täydessä kisakunnossa oleva Kheops. Mutta tämä myytävä nuori hevonen ei ollutkaan mikä tahansa myytävä hevonen, vaan se on Kheopsin jälkeläinen, jonka olemassaolosta Lydia ei edes tiennyt. Lopulta Lydia päätyi katsastamaan Kelmin ja kun ori oli kuin ilmetty isänsä, ei päätöstä tarvinnut enää kauaa miettiä. 

Khafren tutummin Kelmi on todella energinen, huomiota rakastava ja mielellään kujeita keksivä, aivan kuin isänsä! Se ei tunnu koskaan olevan huonolla tuulella, vaan on aina korvat hörössä tilanteessa kuin tilanteessa. Hoitaessa Kelmi on hellyyttävä, kunhan sen hoitaa turvallisessa karsinassa niin, että ovi on varmasti kiinni. Jos ovi on edes raollaan, huitaisee Kelmi sen nopeasti auki ja seuraavassa hetkessä ori viilettää pitkin tallipihaa. Kun ovi on kuitenkin kiinni, se keskittyy seurustelemaan hoitajansa kanssa ja nauttimaan rapsutuksista. 

Ratsuna Kelmi on energinen, sillä on peruskivat ja näyttävät liikkeet, se hyppää hyvällä ja ilmavalla tekniikalla, eikä kyttäile turhia. Kelmi ei ole mikään helppo tai aloittelijoiden hevonen, mutta kokeneen kuskin kanssa siitä saa irti vaikka mitä ja tuntuu että vain taivas on rajana. Kelmi on herkkä, tarkka jaloistaan ja osaavan kuskin kanssa helpon näköinen, mutta todellisuudessa se osaa olla myös pirullinen ja todella taitava kevätjuhlaliikkeissä. Kunhan sen pitää kokoajan keskittyneenä, ei ylimääräisiin kyllästymisloikkiin jää aikaa. 

Sukutaulu

iii. Lickit 
trak, mkrj, 170cm

iie. Thalia 
trak, trn, 164cm

iei. Jerrywhite
trak, rtkm, 168cm

iee. Kaisire 
trak, vrt, 162cm

eii. Mick Jagger xx

xx, mrn, 166cm

eie. Smirnoff

xx, rt, 168cm

eei. Follow Forever xx

xx, trt, 165cm

eee. Combinated xx

xx, rt, 162cm

ii. Twothreefour 
trak, mkrj, 169cm

ie. Kleopatra
trak, rt, 160cm

ei. Jaguer

xx, m, 168cm

ee. Burn it xx

xx, prt, 163cm

i. Kheops
trak, mkrj, 167cm

e. Crushcrushcrush xx

xx, prt, 164cm

Fn, EV-I, XLA-II

UUDET SIVUT, sama omistaja