Tuisku on virtuaalihevonen!

tuisku2.jpg

Virallinen nimi:

Rotu, sukupuoli: 

Syntymäaika: 

Säkäkorkeus:

Rekisterinumero:

Omistaja:

Kasvattaja:

Koulutustaso:

Kotitalli:

Kuvat:

Elohiljan Tuiskutyrmäys

suomenhevonen, ori

16.03.2018, 13v

147cm

VH18-018-1609

Karoliina Aalto (Sussu VRL-12636)

mori-moriElohiljan suomenhevoset

Helppo A, 100cm, Helppo

Havimäen talli

© Narien vapaat
Rakennekuva suurenee klikkaamalla!

Historia: 

Ostaessani Tuiskun, oli se kaksivuotias rääpäle, vähän sellainen ruma ankanpoikanen. Tuisku kuitenkin oli laadukkaista vanhemmista ja siitä lähti reippaasti liikettä, joten orivarsa lähti mukaan. Voikko suomenhevosori oli ollut itselläni haaveissa pikkutytöstä asti, joten kun Tuisku vihdoin saapui pihaan, oli se toteutunut unelma. Tuisku hurmasi heti kaikki luonteellaan, ei se mikään helppo ole, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen kaveri, jonka kanssa kaikki päivät ovat erilaisia. Hetkeäkään en ole Tuiskun ostoa katunut ja orista kasvoikin todella komea yksilö!

tuisku.jpg

Elohiljan Tuiskutyrmäys, tutummin Tuisku on todellinen hurmuri. Ori katselee kaikkia ystävällisesti pörröisen tukkansa alta ja ottaa kaikki rapsutukset vastaan innoissaan. Vaikka ulkopuolisen silmin Tuisku saattaa vaikuttaa täydelliseltä kultamussukalta, joka toimii kuin ajatuksen voimalla, on totuus jotain muuta. Tuisku on todella jääräpäinen ja luonteikas otus, joka keksii mielellään kujeita hoitajansa pään menoksi, eikä anna mitään ilmaiseksi. 

Hoitaessa Tuisku on hieman sählä ja se tutkii kaikki mahdolliset herkkujen kätköpaikat. Orin karsinaan ei siis kannata mennä, jos taskuun on unohtunut vaikka heppanami, tai pala porkkanaa, koska Tuisku löytää ne... aina. Tuiskulle ei pahemmin anneta herkkuja kädestä, ori kun alkaa kerjäämään ihan liikaa, jolloin sen kaikki keskittyminen menee herkkujen tavoitteluun. Kunhan Tuiskun kanssa on tiukka "ei herkkuja" -linja, kaikki sujuu hyvin ja ori on oikein kiltti hoidettava. Tuiskun kanssa saa kuitenkin olla tarkkana henkilökohtaisesta tilasta ja siitä, että karsinan ovi tulee aina huolella kiinni, muuten Tuisku livahtaa ulos. 

Ratsuna Tuisku on todella energinen, mutta kuitenkin oikein ratsastettuna herkkä ja kevyt. Jos Tuiskun kanssa lähtee vetokisaan, Tuisku voittaa 100% varmuudella! Oria ratsastaessa tulee olla itse herkkä ja nopea, ei jäädä vetämään ohjista tai puristamaan pohkeella. Kunhan Tuiskun kanssa yhteiset nappulat löytyy, muuttuu ratsastus kuin tanssiksi. Tuisku on osaava ratsu ja se on hyvä monitoimihevonen. Koulukiemurat ori suorittaa aina hienosti, mutta jos treeni koostuu liiasta koulutreenistä, kyllästyy Tuisku ja ori alkaa hankalaksi. Treenit on siis pidettävä aina monipuolisina. 

Esteillä Tuisku on todella nopea ja sen kanssa on helppoa lähteä tekemään tiukkojakin teitä. Orin heikkous esteillä on kuitenkin se, että kuumuessaan liikaa Tuisku alkaa sähläämään, jolloin puomeja alkaa tippua helpolla. Maastoesteillä ori kuitenkin keskittyy aina täysillä ja on todella tarkka jaloistaan. Maastoesteillä Tuisku on myös todella rohkea ja hyppää kyselemättä minkä esteen tahansa. 

Sukutaulu

i. Hallakahakka

rautias, 153cm

KTK-III, SV-II

e. Tuiskulan Petkutus

ruunivoikko, 150cm

ii. Kaaheen Kipinäherkkä

vaaleanpunaratias, 160cm

KTK-II, SV-II, KRJ-III, ERJ-III, KERJ-I

ie. Koistilan Hallakka

rautias, 147cm

KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I

ei. Rohkean Herrahuu

voikko, 154cm

ee. Hunajamäen Metkutus

hopeanruunikko, 140cm

iii. Ch Nornaliekki

rautias, 160cm

KTK-II, SLA-I, KERJ-I

iie. VIR MVA Ch Hiimuisen Ihana

vaaleanrautias, 158cm

KTK-II, SLA-I*, KERJ-I

iei. Ch Hallan Peikko

rautias, 158cm

KTK-II, ERJ-II

iee. Hunajaliinu

voikko, 144cm

KTK-III

eii. Hugo-Rikhard

musta, 153cm

eie. Salarakas

voikko, 155cm

eei. Metkan Maine

hopeanruunikko, 139cm

KTK-II, KERJ-II

eee. Yövalssi

ruunikko, 141cm

SLA-III, ERJ-II

Jälkeläiset

Tuisku on tarjolla jalostukseen suomenhevostammoille, joiden suku on joko yhtä pitkä (3-polvinen) tai pidempi kuin Tuiskulla. Astutuksista voi tiedustella sähköpostitse