Suku ja jälkeläiset

virtuaalihevonen

Show More

Näe kokonaiset kuvat klikkaamalla!

ylläolevat © Latu

vasemmalla © Sussu VRL-12663

Mosse

29.01.2015, 6v

ruunivoikko sabino

HeB, 70cm

Zen

KUTSUMANIMI: 

SYNTYMÄAIKA: 

VÄRI: 

KOULUTUSTASO: 

KASVATTAJA: 

ROTU, SUKUPUOLI: 

REKISTERINUMERO: 

SÄKÄKORKEUS: 

PAINOTUSLAJI: 

OMISTAJA:

dongola, ori

VH-

156cm

yleispainotteinen

Tessa Sirppi (Sussu VRL-12636)

Mosi, tutummin Mosse saapui Sirppilään sattuman kautta. Tessa selaili hevosten myynti-ilmoituksia toiveissaan löytää hyvä ja kokenut tuntihevonen tai poni, mutta kun silmiin ilmestyi ilmoitus myytävästä dongolasta, Tessan mielenkiinto heräsi. Vasta kuusi vuotiasta oria kuvailtiin melkoiseksi säheltäjäksi, mutta hyväntahtoiseksi sellaiseksi. Eikä dongolasta edes kovinkaan osaavaa ratsua saa, mutta tämä harvinaisuus oli yksinkertaisesti pakko saada. Niimpä sählää oripoikaa lähdettiin katsomaan, eikä kauaan aikaa kulunut, kun Mosse saapui Sirppilään. 

Hoitaessa Mosse on omalla tavallaan todella hurmaava. Onhan ori kova säheltämään, eikä se aina tunnu ymmärtävän että ihmisen omaa tilaa tulee kunnioittaa ja karsinassa oleva ihminen tulee huomioida. Mossen kanssa tulee siis olla kokoajan hereillä, mutta ilkeä ori ei ikinä ole. Mosse ei ole lainkaan orimainen ja siksi se saakin vielä ainakin toistaiseksi pysyä orina. 

Ratsuna Mosse on mielenkiintoinen tapaus. Ori on ehdottomasti kiltti, eikä se ikinä riehu mitään. Mosse ei kuitenkaan alkuun malttaisi keskittyä muuhun kuin ympäristön tapahtumien seurailuun ja se tuntuukin välillä kompuroivan jalkoihinsa. Kunhan Mossen saa keskittymään, on se ihan kohtalainen ratsu, vaikka liikkeet ovat melko pomputtavat ja pienet. Erikoisen ulkonäkönsä ja harvinaisen rotunsa ansiosta Mosse on kuitenkin kohtalaisen suosittu toive tunneille. Mosse on totutettu ratsastusjousiammuntaan. 

Mosi

i. Masozi

rt, dong, 154cm

e. Abiola

rnvkkokmkrj, dong, 157cm

ii. Kefilwe

hprn, dong

ie. nimi ei tiedossa

mpäistkrj, dong

ei. Seketa

rtkm, dong

 

ee. Awawe

rnvkko, dong

iii. tuntematon

iie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

eii. Haman

rtkm, dong

eie. nimi ei tiedossa

km

eei. nimi ei tiedossa

m, dong

eee. nimi ei tiedossa

rnvkko, dong

ei vielä jälkeläisiä

Kilpailut

22.09.15, Wyat Shetlands, he C, 3/40
21.09.15, Yentel Ponies, he C, 6/38
20.09.15, Wyat Shetlands, he C, 3/40
19.09.15, Wyat Shetlands, he C, 5/40
13.09.15, Wyat Shetlands, he C, 1/40
11.09.15, Wyat Shetlands, he C, 6/40
08.09.15, Wyat Shetlands, he C, 4/40

Vanha päiväkirja

11.08.2015 päiväkirjamerkintä - kirjoittanut entinen omistaja/kasvattaja

Tuli aivan puun takaa että dongolakin voi näyttää ihan tavalliselta hevoselta. Tai ok, onhan pää aikamoinen laatikko ja rakenne vähän venkura, mutta Mossesta on kuitenkin tullut ihan hevosen eikä hirven näköinen kun sillä on massaa ja lihasta. Aivan uusi fiilis kun dongolan selkään voi harkita kiipeävänsä ilman että tarvitsee pelätä sen selän katkeavan!

Mossen ratsukoulutus on juuri aloitettu, hiljaa hyvä tulee on meidän motto siinä hommassa. Se ei jaksa kauaa keskittyä samaan hommaan joten etenemme todella pienillä askelilla, mutta kun tahti pysyy orille itselleen sopivana niin se kehittyy loppujen lopuksi aika nopeasti. Alkuun koulutus eteni liian vauhdilla ja tuli ärsyttävää takapakkia kun Mosselta alkoi palamaan proppu, mutta peiliin katsominen auttoi ja kaikki etenee nyt taas suunnitellusti.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now