top of page

Seppeleen Kiehkura "Kiira" 

Suomenhevonen, tamma

s. 21.03.2009, 12v 

ruunikonpäistärikkö

säkää 155cm

VH05-018-9817

Helppo B, 70cm

yleispainotteinen

KTK-III, FF

kasv. Seppele

ex-om. Anne VRL-06858

omistaja. Sussu VRL-12636

asuu. Kielokumpu

Seppeleen Kiehkura, tutummin Kiira on mukava ja ystävällinen suomenhevostamma. Kiira on eloisa ja seurallinen hevonen, joka rakastaa rapsutuksia ja kaikenlaista hengailua. Tottakai Kiirallakin välillä on tammapäiviä, jolloin se saattaa hieman luimia ja yrmyillä, muttei tee mitään pahaa. 

Ratsuna Kiira on hieman hitaasti käynnistyvää sorttia, mutta kunhan sen saa liikkeelle, on Kiira oikein mukava perusratsu, jolla on kapasiteettia oppia eteenkin koulukiemuroita vielä pidemmällekkin. Tamma tekee kaikki tehtävät mitä pyydetään ja välillä tamma jopa hieman kuumuu, jolloin se voi yrittää tehdä vaikka minkälaisia hauskoja loikkia. Esteillä Kiira on melko vauhdikas ja hieman turhan sählä, eikä estesilmäkään tammalla ole mikään maailman paras, mutta pienet esteet ylittyvät ongelmitta. 

Sukutaulu

iii. Hollin Poika

iie. Tillintallin

iei. Voittaja

iee. Ilveilijä

eii. tuntematon

eie. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

ii. Hobitti

ie. Hirveä Amalia

ei. Poika

ee. Letti

i. Letkajenkka

trn, 148cm

VIP MVA, KTK-III

e. Palmikko

rn, 165cm

VIP MVA Fn, PP-MVA, KTK-II

Sanottua

30.01.2017 PKK:n 67. kantakirjaustilaisuus, tuomarit:
15+16+14 = 60%
- Etujalat hyvin lyhyet, mikä saa muuten hyvän rungon näyttämään pidemmältä kuin onkaan; jalat eri tasoissa; tj turvonneet. Suuri, suomenhevosmainen pää; eloisa katse; hyvät leimat. Kaunis, tasainen toteutus.

26.04.2008 PKK:n kasvattajapäivät, Minna:
Varsaan on periytynyt paljon emän hyviä rakenteelisia ominaisuuksia ja selvästi tietää kenen tamman varsa on kyseessä. Molemmat ovat hyvä rakenteisia ja rakenteellisesti käyttötarkoitukseensa sopivia. Palmikko: Hyvä rakenteinen suomenhevostamma. Rotu ja sukupuolileima hyvä. Seppeleen Kiehkura: Ihana suomenhevosvarsa. Rotu ja sukupuolileima hyvä. Takakorkea. ( Palmikko + Seppeleen Kiehkura Mamma&varsa -luokassa)

bottom of page