Esittely

Saapuessasi Kielokummun parkkipaikalle, eteesi avautuu viihtyisä ja suuri pihatto (A), jossa on hyvin tilaa vaikka viidellekkin hevoselle, mutta hevosmäärän rajana pyritään pitämään 3kpl. Oikealla on suuri ja hyväpohjainen kenttä (B). jonka päädyssä olevasta pienestä varastosta löytyy hyvät estekalustot, sekä kouluaidat. Pihaton takana sijaitsee tallinomistajan koti (C). Talo on siisti punainen puutalo. 

 

Kentän ohi mennessä löytyy Iso talli (D), joka on Kielokummun vanhempi tallirakennus. Ison tallin takaa löytyy uudempi Pikkutalli (E), jonka edessä on kolmen hevosen siirtotalli (F). Pikkutallin vieressä on keväällä 2018 valmistunut hyväpohjainen maneesimme (G), joka ei ole maailman suurin, mutta todella hyväpohjainen. 

 

Kentän ja Ison tallin välistä kulkiessa pääsee tarhoille, joita meillä on kahdeksan kappaleta. Tarhat ovat suuria ja metsäisiä, niistä löytyy vesiautomaatit ja jokaisessa tarhassa on jokaiselle hevosele oma heinäkaukalo. 

Tarhojen loputtua tie jatkuu suurelle peltoaukealle, jossa Kielokummun orit laiduntavat kahdessa laumassa. Tammamme laiduntavat tien toisella puolella 2-3 laumassa, riippuen tallin asukkaista. Jokaiselta laitumelta löytyy vesiautomaatti, sekä suuret vesikaukalot toisesta päästä laidunta, jotta vettä saa varmasti tarpeeksi. Kaikilla laitumillamme on myös puiden antamaa varjoa ja tilavat katokset, joihin hevoset pääsevät suojaan auringonpaisteelta. Kesäisin hevosemme laiduntavat yötä päivää. 

kielokumpu_piha.jpg

Tarhat

Pihatossa asustaa Oiva, Cornelia ja Pikkis

Tarhassa nro. 1 asustaa Muru, Lilja ja Alma

Tarhassa nro. 2 asustaa Donna, Cara ja Papu

Tarhassa nro. 3 asustaa Wanda, Justiina ja Helmi

Tarhassa nro. 4 asustaa Pilke, Ritsa ja Kiira

Tarhassa nro. 5 asustaa Nipsu, Vili ja Hämy

Tarhassa nro. 6 asustaa Mäkkäri, Voikku ja Hevari

Tarhassa nro 7. asustaa Reimu, Tatu ja Tumppu

Tarhassa nro 8. asustaa Ritari ja Kapteeni

Tarhassa nro 9. asustaa Carster ja Jekku

Iso talli

Isompi käytävä:

1. Mäkkäri

2. Voikku

3. Hevari

4. Nipsu

5. Vili

6. Hämy

7. Tumppu

8. Reimu

9. Tatu

10. Utopia

11. Jekku

Pienempi käytävä:

1. Ritari

2. Kapteeni

3. Carster

4. Takku

5. Remu

6. Samu

7. Herne

8. -

Siirtotalli:

1. Alma

2. Wanda

3. Ritsa

Päivitetty 09/2018

Pikkutalli

Kesäkuussa 2019 rakentunut Pikkutalli on 10 hevosen talli. Tarkempi esittely tulee myöhemmin. Tällä hetkellä pikkutallissa asustaa kaikki tallin tammat, paitsi Alma, Ritsa ja Wanda, jotka asuvat siirtotallissa ja Oiva, Cornelia, sekä Pikkis jotka asuvat pihatossa.

Muut ratsastusmahdollisuudet

Hyvän kentän ja maneesin lisäksi Kielokumpu on tunnettu loistavista maastoreiteistään, joita löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Löytyy niin rauhallisia hiekkateitä, kuin hyviä metsäpolkujakin. Lisäksi on mahdollista mennä umpimetsikössäkin, sillä Kielokumpu on sopinut kaikkien lähialueiden maanomistajien kanssa siitä, että hevoset saavat mennä heidän maillaan vapaasti. Kielokummun läheisyydessä on myös paljon peltoja, joilla on mahdollista ratsastaa aina kun pohjat ovat sopivassa kunnossa. Keväällä 2019 Lyydia osti itselleen hieman lisää tonttia ja rakennutti maastoesteradan, jotta kenttähevosemme pääsevät treenaamaan kotioloissakin.