top of page
pancho01.jpg

Nimi

Rotu, Sukupuoli

Syntymäaika

Säkäkorkeus

Väri

Rekisterinumero

Omistaja

Kasvattaja

Koulutustaso

© Anne L.

Betume "Pancho"

lusitano, ruuna

s. 03.08.2006, 12v

153cm

ruunikko

VH00- / #PKK2798

Stella Sundén (VRL-12636)

Palacio, Portgali (evm)

Vaativa B, ristikko

Betume, tutummin Pancho on Portugalissa syntynyt komea lusitanoruuna, johon Stella tutustui alunperin Seppeleessä, jossa Pancho toimi tuntihevosena syksystä 2017 alkaen. Stella aloitti ruunan hoitajana tammikuussa 2018 ja hoitajantaival ehti jatkua reilun vuoden, kunnes Seppeleessä loppui ratsastuskoulutoiminta. Stellalle tarjoutui mahdollisuus ostaa Pancho itselleen, joten tilaisuuteen oli pakko tarttua. Virallisesti Pancho siirtyi Stellan nimiin 20.05.2019.

 

Tulevaisuudessa ratsukon tavoitteena on treenata ja kilpailla kouluratsastuksen parissa, sekä mahdollisesti tutustua esteiden maailmaan, ainakin ristikoiden ja minimaalisten pystyjen muodossa. Muuten tavoitteena on vain onnellista yhdessäoloa. 

annepanchotreeni.jpg

© Anne L.

Pancho on luonteeltaan hieman sählä ja omissa ajatuksissaan leijaileva kaveri, joka on kuitenkin perusluonteeltaan todella kiltti ja ystävällinen. Hoitaessa Pancho yrittää ottaa kaiken suuhunsa, tutkii hoitajan taskunsa ja muuten vain häsää ympäriinsä. Helpoimmalla ruunan kanssa selviää, kun sen hoitaa karsinassa vapaana. Siellä se saattaa hieman pyöriä, muttei tee mitään sen kummempaa. Käytävällä hoitaessa Pancho kuopii turhautuneena ja jos sen yrittää sitoa jonnekkin, se avaa solmun kuin solmun. Pancho antaa kuitenkin suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet ongelmitta ja monesti se rauhoittuu harjailtavaksi ja rapsuteltavaksi hetken sähläyksen jälkeen. 

Ratsuna Pancho on todella kapasiteetikas kouluratsastuksen saralla ja sen kanssa onkin mahdollisuus kehittyä todella pitkälle ahkeralla treenillä. Pancholla on hyvä työskentelymotivaatio ja se on miellyttävä, mutta ei kuitenkaan helppo ratsu. Kyllähän ruuna puksuttaa menemään kenen tahansa kanssa, mutta jos siitä haluaa oikeasti saada parasta irti, tulee selässä ratsastaa tosissaan ja tietää mitä tekee. Pancho on varma ratsu, joka ei yleensä tee ratsastaessa mitään tyhmää, mutta joskus innostuessaan saattaa heittää pientä pukkia. Maastoillessakin Pancho on mukava ja rohkea kaveri, joka menee korvat hörössä minne vain. 

sukutaulu

i. tuntematon

e. tuntematon

ii. tuntematon

ie. tuntematon

ei. tuntematon

ee. tuntematon

pancho_orig.png

© omistaja

panchoclarahybertus.jpg
pachostella.jpg

© Anne L.

© Anne L.

bottom of page