virtuaalihevonen

Lehtovaaran Frozen Heart

hertta3.png
hertta1.jpg

Kuvat © VRL-14627 - suurenee klikkaamalla!

norjanvuonohevonen, tamma   /   s. 24.12.2018, 2v, Suomi   /   148cm, valkohallakko   /   om. VRL-12636

kasv. Riri (VRL-14627) / Lehtovaaran Ratsutila

yleispainotteinen   /   Helppo A, 60cm, vaikea

"Kylmä joulukuinen yö oli kääntymäisillään aamuun kun tallissa hytisi pari ihmistä valvomassa tallin perällä varsontaa: kaunis vuonohevostamma Dana oli aloittanut varsomaan vihdoin kauan odotettua pientä vauvaa. Danan synnytyksen odotettiin olevan vaikeamman puoleinen jolloin paikalla oli myös varmuudelta eläinlääkäri, mutta jokaiselle yllätykseksi tammavarsa tulla tupsahti ulos lähes vaivattomasti ilman että eläinlääkäriä tarvittiin avustamaan tamman syntymässä. Kiitos kylmässä hytisemisen oli tammavarsan nimi päätetty siltä seisomalta: Frozen Heart, sydäntalvellahan se oli joululahjaksi talliin syntynyt! Niin Hertta pääsi tutustumaan kylmään ja jylhään maailmaan yhdessä maailman lempeimmän äitinsä kanssa - tämä varsa ei voisi olla epäonnistunut." Historia © VRL-14627

Lehtovaaran Frozen Heart, tutummin Hertta on luonteeltaan hurmaava ja kohtalaisen simppeli. Se on kiltti, pitää ihmisistä ja suorastaan rakastaa rapsutuksia. Tamma osaa kyllä halutessaan kokeilla hieman rajojaan, mutta tekee senkin kohtuu nätisti, eikä ikinä tahdo satuttaa ketään. Nuori tamma on nopea oppimaan ja siitä kaavaillaankin vanhempiensa kaltaista loistavaa monitoimihevosta lajiin kuin lajiin. 

Sukutaulu

i. Grainger

valkohallakko, 148cm

e. Oxeye Daisy

ruunihallakko, 148cm

ii. Grenjad

valkohallakko, 150cm

ie. Herdis

ruunihallakko, 145cm

ei. Juligs Roman

ruunihallakko

ee. Serina

valkohallakko

iii. Grani

iie. Gersemi

iei. Herryk

iee. Inge

eii. Edward's Soldier

eie. The Sunflower

eei. Superman

eee. Tina

Jälkeläiset

o/t. Varsan nimi   /   s. 00.00.0000   /   i. isän nimi   /   om. omistajan nimi

Kilpailut

Näyttelyt

00.00.0000 - PKK - Paikka - Luokka - Palkinto - tuom. Tuomari

Valjakkoajo

00.00.0000 - VVJ - Kilpailupaikka - Luokka - 00/00

Kouluratsastus

00.00.0000 - KRJ - Kilpailupaikka - Luokka - 00/00

Esteratsastus

00.00.0000 - ERJ - Kilpailupaikka - Luokka - 00/00

Päiväkirja

09.04.2020 päiväkirjamerkintä - kirjoittanut omistaja [198 sanaa]

Heta  2v on aloittanut vihdoin enemmän työskentelemään ihmisen kanssa. Annoin sen kasvaa rauhassa, pidin vain huolta siitä, että perusjutut, kuten taluttaminen ja harjaaminen, sekä jalkojen nostelu sujuu. Nyt kun tamma on kääntynyt kaksivuotiaaksi, olen aloittanut pikkuhiljaa treenaamaan tamman kanssa ohjasajoa. Kärryjen eteen tamma on tarkoitus opettaa kesän aikana. Tänään oli kolmas ohjasajotreeni ikinä ja Heta yllätti jälleen positiivisesti. Käynti on sujunut alusta asti, mutta pysähtyminen on ollut välillä vähän nihkeää. Olen opettanut tammaa kuolaimettomilla suitsilla, sillä tahdon sen oppivan vastaamaan paineeseen mahdollisimman kevyesti. 

Tänään Heta tuntui ymmärtävän painetta paremmin. Se pysähtyi todella kevyesti ja pääsimme vähän kokeilemaan raviakin. Heta on perusluonteeltaan todella simppeli, eikä se saa hepuleita turhasta. Lähinnä Heta osaa olla jääräpäinen, jos ei oikein meinaa huvittaa. Sen on nähnyt meidän pysähtymisongelmissakin, kun tamma tahtoisi mennä reippaammin eteen, pitää pysähtymistä vastustaa kunnolla ja pistää jyrävaihde päälle. Kunhan palkkaus toimii ja Hetan motivaation saa pidettyä yllä, se oppii todella nopeasti. 

Ohjasajotuokiomme jälkeen nuori tamma pääsi takaisin kavereidensa luokse tarhailemaan. Tarhassa näkyy useita vaaleita vuoniksen karvatuppoja. Kevät on saapunut meille Hollantiinkin ja hevoset tiputtavat talvikarvojaan vauhdilla. Talven osittain klipattuina olleet kilparatsutkin ovat päässeet ulkoilemaan jo ilman loimea. Heta ottaa pienet pukkirallit, jonka jälkeen tamma asettuu ahneena heinäpaikalle hamuilemaan jämäheiniä. 

Aquamarine on virtuaalitalli ja kaikki hevosemme ovat virtuaalihevosia!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now