Yinin emä oli ratsastuskoulun opetushevonen ja isä westernratsu. 

Yin syntyi vuonna 2015 keisarinleikkauksella kaksoisveljensä Infernon kanssa eläinklinikalla. Emä ei valitettavasti siitä selvinnyt. Orpovarsat kasvoivat kuntoutus- ja koulutuseläinkodissa, mutta pian Yinissä todettiin olevan jotain vikaa ja sillä huomattiin syöpä. Tamman selviytymismahdollisuudet katsottiin käytännössä olemattomiksi, mutta jostain ihmeellisestä syystä se silti selvisi päivä kerrallaan eikä omistaja suostunut kirjoittamaan lopetuspäätöstä niin kauan, kun Yin näytti vahvoja elämänmerkkejä. Yin tuntuikin olevan täynnä elämää, vaikka se oli heikko ja huonossa kunnossa. 

Vuoteen 2018 mennessä Yinin kasvain uusiutui kerran, mutta saatiin lopulta onnistuneesti leikattua. Hevonen sokeutui täydellisesti vuonna 2017, mutta kaikkiin koettelemuksiinsa verraten, Yin on nykyisin hyväkuntoinen (tosin laiha) ja kiltti tamma. Se on koulutettu westernapuihin ja ihmisiin hevonen suhtautuu erityisen hyvin. 

Taustatarinan kirjoittanut kasvattaja

Kuvat: linet © Tea, väritys © VRL-02207

Perustiedot

NIMI: 

ROTU: 

SUKUPUOLI:

SÄKÄKORKEUS: 

VÄRI: 

PAINOITUSLAJI:

KOTITALLI:

Orange Wood's Yin and Yang

tilastohevonen

tamma

160cm

voikko

lännenratsastus

Ranch O'Hara

SYNTYNYT:

REKISTERINUMERO:

IKÄÄNTYMINEN:

KASVATTAJA:

OMISTAJA:

KOULUTUSTASO:

PÄIVÄKIRJA:

30.05.2015, Kanada

ei vielä rekisterissä

Tällä hetkellä 5v

Orange Wood 

Mia Van Altena (VRL-12636)

perusratsastettu lännenavuille

päiväkirja

Luonne

Minä ja Yin kohdattiin ihan sattumalta. Hevosharrastukseni oli tauolla, oman hevosen osto ei todellakaan ollut ajankohtainen ja masennus hallitsi vahvasti elämääni. Kaikki alkoi siitä kun menetin osittain näön toisesta silmästäni onnettomuudessa. Ei osittainen näönmenetys nyt kovinkaan iso juttu ole, mutta silloin se tuntui suorastaan maailmanlopulta. Masennuksen vuoksi en kyennyt käymään tallilla ja palautin ylläpitohevoseni omistajalleen. Kului muutaman kuukautta, kunnes kuulin kämppikseni puhuvan jotain voikosta sokeasta tammasta tallilla jossa käy, nuori tamma olisi kuulemma myynnissä. 

Jokin kipinä heräsi sisälläni ja pyysin nähdä kuvan tammasta. Se oli kaunein näkemäni hevonen, mutta pelko sai minut perääntymään ajatuksesta omistaa hevonen ja jatkoin elämääni, tai ainakin yritin. Voikko tamma pyöri mielessäni ja lopulta en voinut itselleni mitään, vaan soitin tamman omistajalle ja sovin tapaamisen, jota en ole hetkeäkään katunut! 

Yin saapui omistukseeni kesäkuussa 2018, joten emme ole vielä kovinkaan paljon ehtineet toisiimme tutustua. Tamma asustaa vanhempieni pienellä hevostilalla, jossa se ystävystyi heti pikkusiskoni ponin kanssa ja nuo kaksi ovatkin suorastaan erottamattomat. Yin on sokeudestaan huolimatta todella iloinen ja avoin hevonen, joka ottaa mielellään kontaktia ihmiseen. Vaikka Yin on ystävällinen kaikille, ei se luota keneen tahansa ja muistan edelleen kuinka se ei meinannut suostua edes kävelemään kanssani ensimmäisillä viikoilla. 

Nyt kun yhteistä taivalta on takana jo melkein vuosi, on elämä kokoajan helpompaa. Yin luottaa minuun todella hyvin ja olen päässyt jo ratsastamaankin. Yin on todella nopea oppimaan ja se on ratsuna hyvin luottavainen ja menee rohkeasti minne vain. Luonnollisesti olemme keskittyneet työskentelyyn sileällä, jonka lisäksi kierrämme mielellämme helppoja maastolenkkejä ja treenaamme myös maastakäsin työskentelyä. 

Sukutaulu

I. Ififlamma

tilasto, vkk, 164cm

PKK-valio, WRJ-III

e. Hip

tilasto, km, 156cm

II. Zairo Fettik

IE. Rosebud

EI. tuntematon

EE. tuntematon

III. Zultan

IIE. Farluum Mimosa 

IEI. Chaliche

IEE. Creamrose

EII. tuntematon

EIE. tuntematon

EEI. tuntematon

EEE. tuntematon